healthy kale crisps | chipsy z jarmużu
Jarmuż to warzywo pełne składników odżywczych, takich jak błonnik czy białko, witamin takich jak C i K, a także potasu i przeciwutleniaczy. Dzięki odrobinie oliwy z oliwek i szczypcie soli możecie szybko i w prosty sposób zamienić jego świeże liście w pyszną, a co najważniejsze zdrową przekąskę.
Kale is a vegetable that is full of nutriens such as protein or fiber, vitamins including C and K as well as being reach in potassium and antioxidants. With just a tiny bit of olive oil and a sprinkle of salt you can really easily turn its fresh leaves into a delicious, and most importantly very healthy snack.

Składniki:
dwie garście jarmużu
2 łyżki oliwy z oliwek
szczypta soli
Jarmuż umyć i dokładnie wysuszyć. Usunąć twarde włókna z środka każdego liścia i porwać jarmuż na większe kawałki. Umieścić go w misce, skroplić oliwą i doprawić solą. Rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub folią aluminiową tak, aby liście na siebie nie nachodziły. Piec do 10 minut w temperaturze 175'C, do czasu, kiedy staną się chrupkie (nie brązowe!).
____________
Ingredients:
two handfuls of kale
2 tablespoons of olive oil
a pinch of salt
Wash the kale and dry the leaves thoroughly. Remove the stems and divide the leaves into larger pieces. Place them in a bowl and drizzle with the olive oil and sprinkle with the salt. Spread out the kale on a baking tray lined with parchment paper or foil, so that each leaf lies separately. Bake at 175'C up to 10 minutes, until the kale is crispy (but not brown!).


0 comments