vegan stuffed courgettes | wegańskie nadziewane cukinie

By 17.4.16 , , , , , ,

DSC_0149


Jeśli nie macie pomysłu na szybki i smaczny obiad, nadziewane cukinie nadadzą się idealnie - wystarczy podsmażyć składniki na patelni i zapiec całość w piekarniku. Farsz z kaszy jaglanej, pomidorów i pomidorów suszonych jest pysznym i zdrowym zamiennikiem zwykle mięsnego nadzienia, które z pewnością zasmakuje nie tylko weganom!





If you're looking for a recipe for quick and delicious dinner, stuffed courgettes will be perfect - they are super easy to make, just cook the ingredients on a frying pan and bake them with courgettes in the oven. The stuffing, which consists of millet and sun-dried tomatoes, is a yummy and healthy substitute for a traditional meat one. This dish, despite being suitable for vegans, will certainly be loved by everyone! 




DSC_0121 DSC_0130


Składniki:

2 cukinie
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
suszone pomidory (ilość wedle uznania, nam wystarczył słoiczek)
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
2 pomidory śliwkowe (lub jeden zwykły)
łyżka słodkiej papryki w proszku
oliwa z oliwek
sól
pieprz


Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na połowę. Łyżką wydrążyć środek, usunąć nasiona. Tak przygotowane cukinie posolić, posypać pieprzem, skropić łyżką oliwy i umieścić w piekarniku nagrzanym do 180'C na około 20 minut. 

W tym czasie przygotować nadzienie: posiekaną cebulę podsmażyć na patelni z oliwą z oliwek na małym ogniu, następnie dodać wyciśnięty czosnek, pokrojone w kostkę pomidory i posiekany wydrążony środek cukinii. Całość (ugotowaną kaszę i zawartość patelni) przełożyć do miski, wymieszać, doprawić papryką, solą i pieprzem, przełożyć do podpieczonych cukinii i zapiekać kolejne 25 minut, aż cukinia będzie miękka, a nadzienie lekko chrupiące od góry.




Ingredients:

2 courgettes 
1 cup of pre-cooked millet
a few sun-dried tomatoes
1 red onion
2 cloves of garlic
2 plum tomatoes (or one basic tomato)
1 tbsp of paprika
olive oil 
salt and pepper

Wash the courgettes, slice them in half lengthways, leaving the stem intact. Using a small knife, cut a border inside each courgette about ½-1cm thick. Using a teaspoon, scoop out the courgette flesh, sprinkle with olive oil, season and place in a baking dish. Bake for 20 mins at 180'C. Chop the flesh and place to one side.

Prepare the stuffing: fry the chopped onion on a pan on small heat with a sprinkle of olive oil, add the garlic, chopped tomatoes and the chopped courgette flesh. Mix the millet with the vegetables from the pan, season with paprika, salt and pepper. Spread the filling on pre-baked courgettes and bake for anothe 25 minutes, until the top gets crispy and the courgette is tender.




DSC_0139 DSC_0145

You Might Also Like

0 komentarze