Bezy / Meringues

By 2.3.14 , , , , , , ,


Dziś podajemy przepis na najpyszniejszy, najszybszy i najprostszy w przygotowaniu deser, a mianowicie bezy. Stworzone jedynie z dwóch składników - białek kurzych jaj i cukru, idealnie nadają się na słodką poobiednią przekąskę czy jako dodatek do kawy i herbaty.

Składniki:
6 białek
20 łyżek cukru

Białka umieścić w misce i ubijać mikserem na sztywno. Następnie, cały czas miksując, powoli dosypywać cukier. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i nakładać pianę formując bezy. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 140'C i piec przez 50 min (lub do momentu, gdy bezy będą wysuszone).

Smacznego!


Today we are presenting a recipe for the most delicious, quickest and easiest to make dessert - meringues. Made using only two ingredients - egg whites and sugar, they are a perfect after-dinner snack or delicious dessert served with a cup of coffee or tea.

Ingredients:
6 egg whites
20 tablespoons of sugar

Place the egg whites in a bowl and whisk until fluffy and stiff. Then, while continuing to whisk, sprinkle in the sugar. Line a baking sheet with parchment paper and start placing meringues onto a baking sheet using a spoon. Bake at 140'C for 50 minutes (or until the meringues are dry).

Bon appétit!




Zachęcamy ciepło do obserwowania naszych stron:
Please follow us on:


Ania & Mery

You Might Also Like

4 komentarze

  1. Wow! Your pictures are great :)

    Yasmeen x
    http://themirroraffects.blogspot.co.uk

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm na weekend mialam robic bezy ale ostatecznie zrezygnowałam... ale wy na nowo narobiłyście mi smaka :D

    OdpowiedzUsuń