wegańskie pęczotto z porem i brokułami | vegan pearl barley stew with leek and broccoli

By 9.1.16 , , , , , , , , ,



Nie ma chyba takiej kaszy, która w połączeniu z różnorodnymi warzywami nie smakowałaby niebiańsko. Jaglana, quinoa, bulgur czy pęczak -  wyboru mamy mnóstwo, a sposobów ich przyrządzenia bez liku. My proponujemy jeden z najprostszych - kasza pęczak z dodatkiem pora i brokułów, powoli gotowana w warzywnym bulionie. A co najważniejsze - wszystko przyrządzamy na jednej patelni. I jest wegańsko.


                             


There's nothing better than a small bowl of quinoa or pearl barley topped with delicious steamed or roasted vegetables. There are plenty of recipes that cover various ways of cooking a perfect sweet or savoury groat and vegetable dish. We are going to show you a simple recipe for pearl barley stew with leek and broccoli, that is vegan and water-friendly - the whole dish comes together in one big pan.

DSC_0569


Składniki (na około cztery porcje):

1 cebula
2 ząbki czosnku
1 por (biała część)
1 brokuł
2 szklanki warzywnego bulionu
1 szklanka kaszy pęczak
pieprz, sól

Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni z grubym dnem na odrobinie oliwy z oliwek. Dodać czosnek i pora, dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Wsypać kaszę, dodać różyczki brokuła, zalać szklanką bulionu i gotować przez około 10 minut, do wygotowania bulionu, cały czas mieszając. Wlać pozostałą część bulionu. Potrawa jest gotowa, kiedy brokuły i kasza będą miękkie. W razie potrzeby dodać więcej wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. 


                       



Ingredients ( for about four servings):

1 onion
2 cloves of garlic
1 leek (white part)
1 broccoli
2 cups of vegetable broth
1 cup of pearl barley
salt and pepper

Chop the onion and fry it on an olive oil in a pan. Add garlic and chopped leek and let it simmer for a couple of minutes, until the leek becomes soft, stirring occasionally. Pour in a cup of pearl barley, adding broccoli and vegetable broth. Leave it on a medium heat, stirring every couple of minutes. After about 10 minutes, add the remaining broth and simmer until the pearl barley and broccoli are soft. If necessary, add more water. Season to taste with salt and pepper. 


DSC_0574

You Might Also Like

0 komentarze