mini pavlovas | mini pavlove z owocami

By 19.12.15 , , , , , , , , , , , , ,

DSC_0545


Pavlova to szybki i prosty sposób na efektowny i pyszny deser. To po prostu bezowy torcik udekorowany owocami, a jej mini wersje idealnie zaspokoją naszą chęć na coś słodkiego.

                            


Pavlova is a quick and easy idea for an amazing-looking and delicious dessert. It is simply a meringue cake sprinkled with fruit, and it's mini version is just perfect when in need for a little something to satisfy your sweet tooth.


DSC_0557 

Składniki:

4 białka
250 g cukru pudru
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej


200 ml śmietanki 30%

125 g serka mascarpone
2 łyżki cukru pudru (lub więcej według uznania)


Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do 120 stopni. Ubić białka, powoli dosypując cukier (najlepiej po jednej łyżce), na koniec dodając mąkę ziemniaczaną. Ubitą pianę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, uformować w 4-6 mini Pavlovych (w zależności od ich rozmiaru). Piec 30 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 100 stopni, lekko uchylić drzwiczki piekarnika i suszyć bezy przez kolejne 1-1,5 godziny.



Następnie przygotować krem - ubić śmietankę z cukrem i wymieszać ją z mascarpone. Krem wyłożyć na upieczone i wystudzone bezy i udekorować ulubionymi owocami.



                       



Ingredients:


4 egg whites

250g caster sugar
1 teaspoon cornstarch

200 ml of whipping cream
125g mascarpone
2 tablespoons (or more) powdered sugar


Directions:

Preheat the oven to 120 degrees. Beat the egg whites, slowly adding the sugar (preferably one tablespoon at the time), then add the cornstarch. Place the egg whites on a baking sheet lined with parchment paper, form 4-6 mini Pavlovas (depending on their size). Bake for 30 minutes. At this time, lower the temperature to 100 degrees Celsius, slightly opening the oven door and baking the meringue for another 1-1.5 h.


Whip the cream with the sugar and mix it with the mascarpone. Put the mix on the baked and cooled down meringue and sprinkle with fruits of choice.





DSC_0581 DSC_0576 DSC_0588

You Might Also Like

0 komentarze