Wegetariański paprykarz | Vegetarian bread spread

By 7.2.15 , , , , , , , , ,

DSC_0768

Kiedy brakuje Wam pomysłu na szybki dodatek do śniadania czy kolacji, koniecznie wypróbujcie przepis na wegetariański paprykarz! Bardzo różni się od tradycyjnego rybnego paprykarza z puszki, jest bardzo łatwy do przygotowania i z pewnością zasmakuje nie tylko roślinożercom :)

__________

If you're looking for a quick addition to breakfast or dinner, you should definitely try our recipe for vegetarian bread spread! It tastes delicious, is really easy to make and will be surely loved :)




Składniki:

1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
4 marchewki
1 cebula
4 łyżki sosu/koncentratu pomidorowego
liść laurowy
ziele angielskie
łyżka słodkiej papryki
3 łyżki sosu sojowego
łyżeczka suszonej pietruszki
sól
pieprz

Ugotować marchewki, lekko ostudzić, następnie przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Cebulę drobno posiekać, podsmażyć z liściem laurowym i dwoma ziarnami ziela angielskiego na odrobinie oliwy z oliwek, do zeszklenia. Usunąć ziele i liść, dodać marchewkę, sos pomidorowy i smażyć jeszcze przez około 5 minut. Do miski z kaszą dodać gotową mieszankę cebuli i marchwi, słodką paprykę, sos sojowy, pietruszkę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać, umieścić w lodówce na około 2 godziny. Podawać z chlebem.

__________


Ingredients:

1 cup of pre-cooked millet groats
4 carrots
1 onion
4 tablespoons of tomato sauce or tomato paste
bay leaf
allspice
1 tablespoon of paprika
3 tablespoons of soy sauce
1 teaspoon of dried parsley
salt
pepper

Cook carrots, cool them slightly and squeeze them through potato ricer. Finely chop the onion, fry it with the bay leaf and two seeds of allspice on olive oil until they are caramelised. Remove allspice and leaf, add the carrots, tomato sauce and cook for about 5 minutes. Add onions and carrots to the pre-cooked millet groats, add paprika, soy sauce, parsley, salt and pepper. Mix thoroughly, place in a refrigerator for about two hours. Serve with bread.


zmodyfikowany przepis pochodzi z Jadłonomii

You Might Also Like

0 komentarze