kruche ciasteczka | shortbread cookies

By 28.12.14 , , , , , , , ,

DSC_0737


Chyba nic nie smakuje lepiej niż ciasteczka zrobione własnoręcznie w domu. Zagniatanie ciasta, wałkowanie, wykrajanie kształtów- role podzielone wśród poszczególnych członków rodziny sprawiają, że to idealny pomysł na spędzenie wspólnego czasu, zwieńczonego smakiem ciepłych jeszcze ciasteczek prosto z pieca... Głodni?

_______


There is nothing better than homemade cookies. Kneading and rolling out the dough, cutting out various shapes - those activities assigned to individual family members are making it a perfect way to spend time together, the reward being a plate of fresh-baked cookies, still slightly warm from the oven... Hungry?





Składniki (na 40 sztuk):

2 szklanki mąki
1 kostka masła
1/2 szklanki cukru
1 jajko
2 łyżeczki ekstraktu lub cukru waniliowego
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli

Do miski przesiej mąkę, dodaj kawałeczki masła, cukier, cukier waniliowy, sól, proszek do pieczenia i jajko. Składniki zagnieć rękami, zawiń w folię i włóż na pół godziny do zamrażalnika. 

Ciasto rozwałkuj do grubości 1 cm, powycinaj ciasteczka, ułóż na 3-4 blachach wyłożonych papierem do pieczenia i piecz po 10-15 minut w 200'C.

Po ostudzeniu ciasteczka można ozdobić.


_______



Ingredients (for 40 cookies):

2 cups of all-purpose flour
250 grams of butter
1/2 cups of sugar
1 egg
2 teaspoons of vanilla extract
1 teaspoon of baking powder
a pinch of salt

Sift the flour into a bowl, add pieces of butter, sugar, vanilla, salt, baking powder and egg. Knead the dough, wrap in foil and place in the freezer for half an hour.

Roll out the doughto a thickness of  3/8 inch (1 cm), cut into desired shapes with cookie cutters, place on baking trays lined with parchment paper and bake for 10-15 minutes at 200 ° C.

After cooling, you can decorate the cookies.


You Might Also Like

0 komentarze