Caramel & Banana Cake

By 11.2.15 , , , , , , ,

DSC_0809


To pulchne ciasto o korzennym smaku, pokryte z wierzchu warstwą bananów i karmelu idealnie sprawdzi się, gdy szukacie czegoś szybkiego na deser. Jego wykonanie zajmuje dosłownie pięć minut, a efekt końcowy smakuje naprawdę wyśmienicie!

__________


This fluffy, slightly spicy cake, covered with a layer of caramelized bananas will be perfect if you are looking for something quick to bake for dessert. It takes only five minutes to make and the end result tastes exceptionally great!





Składniki:

1 kostka masła 
3/4 szklanki cukru
1 szklanka mąki
4 jajka
1 łyżka cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka mielonego imbiru
1 łyżeczka mielonego cynamonu
szczypta soli
1-2 banany

Skarmelizować dwie łyżki cukru w 1/4 kostki masła do złotobrązowego koloru. Gotowy karmel rozprowadzić po dnie formy.  Banany pokroić w plastry i wyłożyć je na wierzch karmelu. 
W osobnej misce utrzeć pozostałe masło z cukrem, wbijać po jednym jajku, następnie dosypać wszystkie suche składniki. Ubijać mikserem jeszcze przez dwie minuty, przelać do formy z karmelem i bananami. Umieścić w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 35 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu oddzielić brzegi ciasta od formy, wyjąć je i przewrócić tak, by karmel i banany znajdowały się u góry.

__________




Ingredients:

200 grams of butter
3/4 cup of sugar
1 cup of flour
4 eggs
1 tablespoon of vanilla sugar
1 teaspoon of baking powder
1 teaspoon of ground ginger
1 teaspoon of ground cinnamon
a pinch of salt
1 or 2 bananas

Caramelize two tablespoons of sugar in 1/4 cup of butter until it's golden brown. Spread the ready caramel on the bottom of a small baking pan. Cut bananas into slices and put them on top of the caramel.
In a separate bowl, mix the remaining butter with sugar, adding one egg at the time, then mix in the dry ingredients. Mix well for two more minutes, pour into the pan with caramel and bananas. Place in the oven preheated to 180 degrees for 35 minutes. Take out the cake from a baking pan and turn it over so that the caramel and bananas are on top.


You Might Also Like

0 komentarze