Zupa-krem z marchwi | Carrot soup

By 12.7.14 , , , , , , , , , ,


W dzisiejszym poście przedstawiamy przepis na pyszną i szybką do wykonania zupę-krem z marchwi, z dodatkiem pora, czosnku i odrobiny masła. Podawana z pieczywem czosnkowym jest pyszną propozycją na rodzinny obiad niezależnie od pory roku!


Today we would like to share with you a recipe for a delicious and easy carrot soup, with leek, garlic and tiny bit of butter. Served with garlic bread is a delicious dish for a family dinner regardless of the season!





Składniki:
1 kg świeżej marchwi
1 duży por
1 mała pietruszka
pół selera
nać pietruszki
sól
pieprz
dwa ząbki czosnku
dwie łyżki masła
bulion warzywny

opcjonalnie:
pieczywo czosnkowe
śmietana
nać pietruszki do ozdobienia


Wykonanie:

Do gotowego bulionu dodać obraną i pokrojoną w mniejsze kawałki marchew, pora, pietruszkę i posiekaną nać. Gotować około pół godziny. Na patelni umieścić masło i podsmażyć wraz z czosnkiem, uważając, by się nie zbrązowił. Dodać do gotującej się zupy. 

Po upływie około 45 minut sprawdzić, czy warzywa są już miękkie. Zupę lekko wystudzić, następnie zmiksować w blenderze aż do uzyskania kremu. Podawać z pieczywem czosnkowym, łyżeczką śmietany, przystroić listkiem pietruszki.


Smacznego!


_____________________________________________________________________



Ingredients:

1 kg of fresh carrots
1 large leek
1 small parsley 
half of a celery 
a handful of parsley leaves
salt 
pepper 
two cloves of garlic 
two tablespoons of butter 
vegetable broth 

optional: 
garlic bread 
sour cream 
parsley to decorate 

Directions:

Add peeled and cut into smaller pieces of carrots, leek, parsley, celery and chopped parsley leaves into vegetable broth. Cook it for about half an hour. Place the butter in a frying pan and fry it with garlic (be careful - it easily burns!). Add to the simmering soup. 

After about 45 minutes try the vegetables - they should be soft. Allow the soup to cool slightly, then mix it in a blender until creamy. Serve the soup with garlic bread and decorate the portions with a teaspoon of sour cream and some parley leaves.


Bon appétit!

You Might Also Like

0 komentarze