Baked oatmeal with berries

By 11.7.14 , , , , , , , ,


DSC_0928



Pieczona owsianka to idealny pomysł na leniwe, wakacyjne śniadanie. Pomysł na tę owsiankę znalazłyśmy na stronie Green Kitchen Stories, ale zamiast piec owsiankę o smaku ciasta marchewkowego, dodałyśmy do niej owoce sezonowe- truskawki, maliny i jagody. Zapraszamy na pyszne śniadanie! 


Baked oatmeal is perfect for a long, lazy breakfast. We saw this recipe on Green Kitchen Stories, but instead of carrot cake oatmeal, we decided to add some seasonal fruits- strawberries, raspberries and blueberries. Let's eat delicious breakfast!


DSC_0913 (2)


Składniki:

2 szklanki płatków owsianych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Szczypta soli
2 jajka
500ml mleka
Owoce (np. maliny, jagody, truskawki)
Masło do wysmarowania formy

Wykonanie:
W dużej misce wymieszaj płatki owsiane, proszek do pieczenia i sól. W oddzielnej misce wymieszaj jajka z mlekiem.
Wysmaruj formę do pieczenia masłem, przełóż do niej płatki owsiane, a następnie, delikatnie wlej masę z jajek i mleka. Dodaj owoce.
Piecz w temperaturze 180 st C przez ok 35 minut.
Smacznego!

DSC_0904 (2)

Ingredients:

2 cups rolled oats
1 tbs baking powder
Pinch salt
2 eggs
500ml milk
Fruits (raspberries, blueberries, strawberries)
Butter to grease

Directions:

In a big bowl combine the rolled oats, baking powder and salt. In a separate bowl mix the eggs and milk. Add fruits.

Grease the baking dish and spoon the oat mixture, then gently pour  the egg mixture. 
Bake in 180 st C for about 35 minutes.


DSC_0898 (2)


You Might Also Like

0 komentarze