The Perfect Brownie | Najlepsze Brownie

By 15.8.14 , , , , , , , , , ,



Brownie to rodzaj mocno czekoladowego, lekko mokrego ciasta, które zasmakuje każdemu miłośnikowi czekoladowych specjałów. Nasze idealne brownie jest bardzo szybkie do przyrządzenia, nie wymaga wielu składników, a co najważniejsze - nie zawiera czekolady, a kakao, które nadaje mu niepowtarzalnego i wyjątkowego smaku.


Składniki:

kostka masła
3 łyżki kakao
trochę ponad szklankę cukru (najlepiej brązowego)
łyżka cukru waniliowego
2 jaja
pół szklanki mąki
łyżeczka proszku do pieczenia


Wykonanie:

Masło rozpuścić w rondelku, dodać kakao, wymieszać i pozostawić do ostygnięcia. Umieścić w misce i miksując dodawać po łyżce cukier i cukier waniliowy, następnie dodać jajka i miksować do uzyskania gładkiej masy. Do osobnej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Powstałą mieszankę dodawać po łyżce do masy z kakaem. Miksować jeszcze przez około 2 minuty.

Małą blachę do pieczenia (około 25x30 cm) wyłożyć papierem i wyłożyć gotową masę. Piec w 180'C przez około 35 minut.

Smacznego!

______________________________________________________________________


Brownie is a kind of really chocolatey, slightly wet cake, that every chocolate lover will certainly appreciate. Our perfect brownie is very easy to make, does not require a lot of ingerdients, and most importantly - does not contain chocolate, but cocoa, which gives it unique and exceptional taste.

Ingredients:

a stick of butter
3 tablespoons of cocoa powder
a glass of sugar (preferably brown)
1 tablespoon of vanilla sugar
2 eggs
half a cup of flour
a teaspoon of baking powder


Directions:

Melt the butter in a small saucepan. Mix it with cocoa and leave it to cool. Place the mix in a mixing bowl, slowly adding sugar and eggs, blend until smooth. Sift the flour and baking powder into separate bowl and mix into the cocoa mixture.

Take a small baking pan (about 25 by 30 cm size) and line it with parchment paper. Next, spread the finished mixture onto the baking pan and bake in 180'C for about 35 minutes.

Bon appétit!











You Might Also Like

0 komentarze